La festa major de Castell d'Aro tindrà Punt Lila per primer cop

INTERVÉ: Mònica Ríos, regidora de Dinamotzació Comunitària de Castell-Platja d'Aro

La Festa Major de Castell d’Aro 2019 estrena enguany, com a novetat, un Punt Lila amb la voluntat de sensibilitzar i eradicar les situacions de violència sexista en el context de la celebració i alhora fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere i lluitar contra la violència masclista en l'àmbit festiu nocturn.

El servei estarà actiu durant les dues nits de concerts de matinada a la Sala Polivalent, el dia 7 de setembre amb The Covers Band i Hotel Cohambre, i el 10, amb Pelukas i Orquestra Maribel. Consistirà en un punt amb dues psicòlogues especialitzades en la matèria fent tasques de sensibilització, però sobretot d'atenció i suport a  possibles víctimes. Si malauradament n'hi hagués es derivarien a serveis socials de l'Ajuntament, en cas de ser empadronades al municipi de Castell-Platja d'Aro, o a Mossos d'Esquadra, si no ho fossin. 

Tot això, pocs dies després de la violació d'una jove francesa a Platja d'Aro. El Punt Lila ja estava planificat molt abans, però posa més de manifest que mai la seva necessitat. De fet, l'Ajuntament té la voluntat d'apostar per la iniciativa a més celebracions populars multitudinàries. 

El municipi està treballant en un pla d'Igualtat. A la tardor es presentarà la diagnosi i s'establirà un pla d'acció 2019-2022. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat