L'Atenció Primària del Baix Empordà fa un 80% de les atencions de forma telemàtica

Palamós

Data: 22/04/2020

Intervé: Esther Vilert, Directora d'Atenció Primària SSIBE
 

Els CAPs del SSIBE canvien la seva forma de treballar per tractar la Covid-19 amb garanties i controla els pacients amb símptomes lleus


Els CAPs que pengen de l'Hospital de Palamós han estat la porta d'entrada al sistema pels pacients de Covid-19. La pandèmia del coronavirus els ha obligat a adaptar-se ràpidament a una situació inèdita, a prioritzar i canviar la forma de funcionar.

L'Atenció Primària ha estat l'encarregada de fer el seguiment dels pressumptes casos lleus de Covid-19, coordinar les actuacions de prevenció, detecció i atenció a la malaltia a les residències geriàtriques i també fer l'acompanyament a la mort. Per complir amb aquestes tasques ha calgut canviar la forma de treballar

Aquesta és una xifra inversament proporcional a la que hi havia abans de la pandèmia i es repeteix també en serveis com el de pediatria.
 

Mecanismes bàsics de prevenció

;
Pel que fa a la logística de la infraestructura hospitalària ha calgut sectorialitzar els ambulatoris i aplicar mecanismes bàsics de prevenció. Obligació de mascaretes, pantalles protectores, gels desinfectants a l'entrada i indicació de distanciament físic entre persones. S'ha separat la part que tracta pacients sospitosos de Covid-19 amb el que tracta altres patologies.

El Covid-19 ha comportat el seguiment de 750 persones amb una mitjana d'unes 115 trucades cada dia. Els casos més greus se'ls deriva directament a l'Hospital.

L'atenció primària també ha fet el seguiment d'aquells pacients terminals que han preferit morir a casa enlloc d'anar a morir sols a l'Hospital.
Pel que fa a les residències geriàtriques els equips d'aquests centres s'han coordinat amb els de l'atenció primària del SSIBE per intentar fer el mateix que s'ha fet als CAPs. Sectorialitzar i aïllar espais i dotar de material els i les professionals d'aquests centres i els seus usuaris i usuàries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat