Els Mossos intervenen més d'un milió d'euros en marihuana a Vulpellac

Els Mossos intervenen més d'un milió d'euros en marihuana a Vulpellac
Forallac

Data: 16/02/2019


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la comissaria de La Bisbal d'Empordà van detenir, el dia 13 de febrer, a la població de Vulpellac i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), dos homes de 42 i 60 anys, de nacionalitat alemanya i espanyola, amb domicilis a Forallac i Sant Feliu de Guíxols respectivament, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

A mitjans del mes de gener els Mossos d'Esquadra d'aquesta comissaria van rebre diverses queixes veïnals que els alertaven que en una nau industrial situada al carrer Ponent de la població de Vulpellac, hi podria haver una plantació de marihuana ocultada, ja que s'hi sentien soroll de maquinària i algunes olors.

La Unitat d'Investigació va verificar que l'immoble havia estat condicionat per al cultiu i l'emmagatzematge massiu de plantes de marihuana. A més, en coordinació amb la companyia d'energia elèctrica, es va constatar que el local tenia barems de consum desmesurats que no es corresponien amb la facturació real.

El 13 de febrer agents d’aquesta comissaria, conjuntament amb l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, van dur a terme una entrada i perquisició a la nau. A la primera planta, en unes antigues oficines, van localitzar una zona de descans i de cuina on hi havia restes de material de reg, de mànegues i d'aixetes.
 
Al soterrani, que s’hi accedia a través d’una escala, els agents van localitzar tres grans assecadors amb multitud de cabdells, 3.606 esqueixos amb cabdells en procés final d'assecat, 4.372 testos amb terra i diferents filtres per depurar les olors de la plantació. Tanmateix van trobar tot el material necessari per al cultiu de les plantes, tals com ventiladors, focus amb transformadors, bombetes, sacs de terra, aparells d’aire condicionat, bidons per purificar l’aigua i una trituradora elèctrica.

A la planta superior, destinada a fer d'habitatge, els agents van localitzar una oficina amb documentació diversa, com ara factures de llum i de material, calendaris i anotacions detallades del cultiu i del reg diari.

Els mossos van intervenir 160 quilos de cabdells de marihuana en òptimes condicions i llestos per ser venuts al mercat. Aquesta droga, segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, estaria valorada en 1.000.000 d'euros.

En el moment de l'entrada els agents van localitzar i detenir, a la zona destinada al descans, una persona que es trobava dormint i que seria el responsable de tenir cura de la plantació.

Poc després els mossos van detenir, en un carrer de la població de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), un segon home que els constava com a propietari de la nau. Els agents el van aturar quan circulava amb una furgoneta i li van localitzar i comissar una trituradora elèctrica de vegetals i 700 euros en efectiu.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar el dia 15 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.  
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat