Comencen les obres d'urgència per les esllavissades a la platja del Golfet

Palafrugell

Data: 21/07/2020

INTERVÉ: Pau Lladó, regidor de Serveis Municipals de Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell inicia les obres d'urgència de la platja del Golfet, una tasca que pertany a Costes del Ministeri però que el consistori palafrugellenc s'ha vist obligat a assumir davant la no resposta del Departament.

La cala del Golfet ha patit diversos esllavissaments durant el primer semestre de l'any, especialment després del Temporal Gloria. El deteriorament que va provocar ha generat que la zona sigui encara més inestable i propensa a despreniments de l'habitual. Durant els mesos de maig i juny la zona ha patit esllavissades que han provocat que l'accés al Golfet quedi totalment tapat per roques de gran volum.

Les tasques que ara comencen es basen a inspeccionar la malla de triple torsió que en l'actualitat es troba deformada i trencada, es retirarà tota la malla de cable, se sanejarà el talús per fer caure petits blocs de roca que siguin inestables, s'inspeccionarà el bloc de roca inestable per valorar l'opció de la destrossa i es col·locarà una malla d'unes característiques més robustes que l'anterior que estava instal·lada. La superfície estimada d'aquesta actuació afecta directament una superfície de 400 m².

Tots aquests treballs s'allargaran aproximadament durant un període que pot arribar a ser d'un mes aproximadament i el cost de l'obra està al voltant dels 40.000 euros.

L'Ajuntament ha prohibit l'accés a la cala per garantir la seguretat tapant l'entrada. Així i tot en més d'una ocasió la Policia Local de Palafrugell ha hagut de desallotjar la platja. Tot i estar tancada l'entrada, més d'un centenar de persones no han fet cas de la senyalització.

La tanca que prohibeix l'entada s'ha reforçat fins a cinc vegades, l'última amb ferro forjat. L'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat