El testimoni en primera persona d'un mosso d'esquadra que ha superat el coronavirus

Baix Empordà

Data: 16/04/2020

INTERVÉ: Quim Bassols, mosso d'esquadra

El mosso d'esquadra Quim Bassols, va rebre fa unes setmanes la notícia que havia donat positiu en coronavirus. El mosso ha explicat el seu testimoni de com ha viscut la situació en primera persona al programa Resilients, que Televisió Costa Brava ofereix després de l'informatiu.

El 16 de març va començar a tenir mal d'ossos, febre i a sentir-se molt dèbil. Quatre dies més tard va tenir una conversació telefònica amb un company ingressat per coronavirus i intubat que el va impulsar a anar al metge. Aquell mateix dia, 20 de març, a les radiografies van aparèixer unes taques blanques als pulmons. Per la simptomatologia i els resultats de les radiografies es va gairebé diagnosticar que era positiu en Covid-19 fins que finalment les proves ho van confirmar.

Bassols explica que al principi estava molt espantat perquè no sabia què passaria, i que la família ho va passar gairebé més malament que ell. Els feia patir escoltar la xifra de defuncions diàries sense poder tenir contacte amb ell.

Després d'estar deu dies ingressat, ara ja es troba a casa amb la família. Explica que l'adaptació és complicada, especialment per haver de mantenir les distàncies al teu propi habitatge o per no poder tenir contacte directe ni abraçar als fills i a la parella.

Bassols assegura que es troba estable i agraeix la feina dels sanitaris, dels que canta meravelles. Explica que han sigut molt propers i amb un fort grau d'implicació i que aquests dies que ja és a casa el personal del Centre d'Atenció Primària li estan fent un seguiment molt correcte i humà.

Pel que fa a la feina, encara no es pot reincorporar a la plantilla, tot i que espera fer-ho aviat realitzant tasques que comportin menys activitat, com gestions a l'oficina o atenció al ciutadà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat