Els professionals de Palafrugell Gent Gran alcen la veu durant la jornada de vaga

Palafrugell

Data: 10/03/2021

Els professionals sanitaris d'atenció primària, d'hospitals, residències, 061, atenció a domicili i ambulàncies s'han manifestat arreu de Catalunya en una nova jornada de vaga. La convocatòria ha estat efectuada per la Mesa Sindical de Sanitat, qui a part de la vaga sectorial d'aquest dimecres, també ha programat aturades en franges horàries durant cada dilluns.

Entre les proclames, els sindicats demanen una sanitat completament pública, reduir la temporalitat en les contractacions, un model sanitari centrat en l'atenció primària, aturar les externalitzacions o revertir les retallades econòmiques i "de drets laborals" del 2010.

Sota el lema 'Estem fartes', 12 centres assistencials s'han adherit a les demandes i paral·lelament s'han convocat 3 concentracions en espais públics de Barcelona i Girona.

La nostra comarca no s'ha quedat enrere, i aquest dimecres al matí s'han reivindicat alguns treballadors davant les portes de Palafrugell Gent Gran. Així una trentena de persones han alçat la veu per reclamar que les residències depenguin de la conselleria de Salut i no d'Afers Socials, perquè siguin de titularitat pública, així com es creï un nou model d'atenció sociosanitària.

Del manifest llegit a Palafrugell, les treballadores han assegurat estar amb unes ràtios de personal insuficient i amb unes condicions laborals precaritzades, a través de jornades parcials i amb molta càrrega de feina. També, han volgut remarcar l'impacte que ha suposat treballar enmig d'una crisi sanitària. Segons afirmen, les residències han tardat més a tenir protocols i materials de protecció.

De la convocatòria efectuada per la Mesa, s'hi han desmarcat els sindicats CCOO, UGT i Satse.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat