Nou PUNT LILA per combatre les agressions sexistes durant la Festa Major

Nou PUNT LILA per combatre les agressions sexistes durant la Festa Major
Palafrugell

Data: 16/07/2018

Durant la Festa a la Nit de la Festa Major de Palafrugell es duran a terme dues accions de sensibilització i d'atenció a la violència masclista en l'oci nocturn. Per primera vegada es durà a terme serà l'obertura d'un “Punt Lila” durant els 3 dies que hi ha concerts a la Festa a la Nit. El servei estarà obert de les 24h fins el tancament de les barraques. Aquest espai serà un punt d'informació, assessorament, atenció, acompanyament i recull d'incidències d'agressions sexistes que puguin succeir durant la Festa a la Nit i estarà ubicat just al costat de l'escenari on es fan els concerts de barraques.

Una altra acció serà el photocall ubicat en el Chill Out de salut Apalanca't organitzat per l'Àrea de Joventut de les 23h a les 2:30h. Tothom qui vulgui podrà venir a fer-se una foto, escriure el seu missatge de rebuig a les violències sexuals i recollir la seva pulsera i adhesiu amb els missatge #apalafrugellnoésno. Missatges com "no és no", "nomès si, és si", "si actues com un pesat i un bavós, no és lligar, és assetjar", "res justifica una agressió: ni com vesteixo, ni si he begut, ni si anava sola, res de res", "em vesteixo com vull i em desvesteixo amb qui vull" són algunes de les frases que podrem veure al photocall i a molts dels cartells de sensibilització que estaran repartits per l'espai de barraques.

Aquestes dues accions estan organitzades per l'Espai Dona de l'Àrea de Benestar Social i coordinades amb l'Àrea de Joventut i la Policia Local del Municipi de Palafrugell. Les agressions sexistes que es duen a terme en l'espai d'oci nocturn són un reflex de la societat masclista i hetereopatriarcal en la qual estem immersos. Que es visualitzin és molt important perquè es pugui actuar i generar canvis. En els espais d'oci l'estructura de l'hetereopatriarcat segueix vigent i genera privilegis i discriminacions: si ens fixem doncs en l'assetjament sexual en els espais de festa o en el repartiment d'homes i dones artistes en el món nocturn de la música ens adonarem que hi ha una desigualtat evident.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat