L'INS Baix Empordà promociona la variant de sala de la FP d'Hostaleria

L'INS Baix Empordà promociona la variant de sala de la FP d'Hostaleria
Palafrugell

Data: 19/04/2018

Intervé: Albert Tané, regidor d'ensenyament

Masterchef, Top Chef, Joc de Cartes, Jordi Cruz, els Germans Roca o Ferran Adrià. Programes de cuina i xefs mediàtics han elevat l'atractiu del món de la cuina però el que demana el mercat no són precisament xefs sinó personal professional de sala.      

Per això des de l'institut Baix Empordà busquen fòrmules per engrescar l'alumnat a escollir la variant de cambrer o cambrera de  la Formació Professional d'Hostaleria.

Si el que ha enganxat desenes d'alumnes ha estat l'element mediàtic, potser cal apel·lar a les mateixes sensacions respecte els cambrers i cambreres. Per això es va organitzar un 'show' al Teatre de Palafrugell per alumnat d'aquesta FP per fer-los veure les bondats d'escollir l'opció més demandada pel mercat.

El 'ganxo' d'Álvaro Jabalera

Álvaro Jabalera va ser l'estrella d'un showcooking en què va fer en directe un còctel inventat per ell  mateix amb l'ajuda del professorat del centre.
Jabalera va ser l'esquer per enganxar l'alumnat ja que va ser finalista d'un prestigiós concurs internacional de cocteleria celebrat a principis d'any.

Cada vegada més joves volen ser baristes, fer còctels o formar-se en enologia. És per això que des d'aquest any imparteix un celebrat grau mig de Serveis de Restauració, Cuina i Gastronomia que en tres anys ofereix una doble titulació de cuina i sala.

Des de l'INS Baix Empordà veuen aquests concursos també com un bon al·licient per l'alumnat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat