El Consell Comarcal atén 358 famílies relacionades amb violència masclista durant el 2021

L'àrea d'atenció a les famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà ha atès 358 famílies relacionades amb violència masclista durant el 2021. La majoria de les intervencions estaven relacionades amb violències psicològiques, seguides de les agressions físiques i sexuals. Des de l'ens remarquen la necessitat d'incidir més en la formació i pedagogia a les escoles per combatre aquesta realitat. Avui, 25N, l'ens s'ha unit a les accions reivindicatives amb la lectura d'un manifest davant de la seu del Consell Comarcal.

Segons dades del Consell Comarcal del Baix Empordà, l'àrea d'atenció a les famílies ha atès per violències masclistes a 358 famílies durant el 2021. La majoria de les intervencions han estat relacionades amb violències psicològiques, seguides d'agressions físiques i sexuals. A més a més, també s'han atès a 91 infants i s'han detectat 380 menors presents en situacions intervingudes per violències masclistes. Pel que fa al Servei d'Informació i Atenció a les dones (SIAD) durant l'any passat es van atendre 68 dones en situació de violència masclista.

Des de l'ens traslladen algunes de les preocupacions de la comarca com l'augment de casos de menors i joves tant de víctimes com d'agressors. Per això remarquen la necessitat de fer pedagogia especialment als centres escolars per prevenir i combatre actituds violentes.

Amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, l'ens també s'ha volgut unir a les accions de rebuig a les discriminacions de gènere amb la lectura del manifest davant de la seu del Consell Comarcal, a la Bisbal d'Empordà, per visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre aquesta realitat.

L'acte institucional ha comptat amb la participació de les conselleres, Sílvia Romero, Agnès Gasull i Dolors Subirana i del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro. També hi han assistit una trentena de treballadors i treballadores. Després de la lectura del manifest, s'ha fet un minut de silenci. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat