Palamós celebra Sant Antoni Abad en el seu vintè aniversari

Intervé: Pere Narbón, Mossén

L'any 2000 es va recuperar la festivitat del Sant Patró dels Animals

Explica la llegenda que Sant Antoni era un gran amant dels animals. Un dia, veient un porquet ferit va guarir-lo i agraint-li el miracle que el va fer sant l'animal el va seguir la resta dels seus dies. Això va passar un 17 de gener, i des de llavors aquesta és la festivitat més apreciada pels amants dels animals perquè reben la protecció del seu Sant Patró.

De Sant Antoni a Sant Sebastià és quan més fred fa. I enguany la cultura popular no es va equivocar. Sota una gelor del dimoni Desenes de persones van sortir a beneïr els seus animals domèstics.

La majoria dels animals van ser gossos però seguint amb la sabiesa popular, a la vinya del Senyor hi ha de tot i Palamós no va ser una excepció. El mossén va tirar aigua beneïda a gossos, gats, conills i fins i tot un xai, una cabra i una gallina!.

Missa dominical i pa de Sant Antoni


La jornada va començar amb la missa dominical a l'església de Santa Maria i posteriorment es va traslladar al Passeig del Mar on es va fer la tradicional benedicció. En acabat es va lliurar als i les assistents el pa de Sant Antoni, que antigament es creia que protegia de les epidèmies.

Coincidint amb la festivitat l'Associació de Propietaris d'Animals Domèstics de Palamós i altres entitats de protecció dels animals van muntar parades al Passeig.
La festivitat es va recuperar el 2000 i en l'edició dels 20 anys va estar amenitzada per les sardanes de La Flama de Farners.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat