L’alarma social de les maduixes amb Hepatitis A, entre la clientela del mercat de Palamós

Palamós

Data: 06/03/2024

Encara que s'hi ha notat la inquietud, la gent ha preguntat i ha comprat maduixa. Però amb una certa por a l'Hepatitis A. El que si ens asseguren des de les parades situades a Palamós és que, tot i l'alarma, ells coneixen molt bé la providència de la seva maduixa. La qual, la gran majoria de vegades, és de Huelva o del Maresme.

El sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europa ha alertat de la presència d'hepatitis A en maduixes provinents del Marroc detectada en un punt d'entrada del País Valencià. Per això, l'organització agrària Associació Valenciana d'Agricultores (AVA-Asaja) ha exigit mesures urgents tant al govern espanyol com a la Unió Europea, perquè asseguren que aquest virus "pot haver aparegut en l'aliment per haver regat les explotacions amb aigües fecals" i "representa un perill per a la salut pública".

Atesa aquesta nova alerta sanitària, l'organització presidida per Cristóbal Aguado ha enviat una carta al ministre d'Agricultura espanyol, Luis Planas, perquè demani explicacions al Govern del Marroc de manera urgent i concreti quines mesures pensa emprendre per a evitar que un fet com aquest torni a passar.

Nosaltres ens hem acostat al Mercat diari de la fruita i la verdura de Palamós per conèixer si els fruiters i fruiteres han notat l'alarma social de les maduixes entre els seus clients.

El que si ens asseguren des de les parades situades a Palamós és que, tot i l'alarma, ells coneixen molt bé la providència de la seva maduixa. La qual, la gran majoria de vegades, és de Huelva o del Maresme.

Encara que s'hi ha notat la inquietud, la gent ha preguntat i ha comprat maduixa. Però amb una certa por a l'Hepatitis A. Tot i la gravetat de la qüestió, cal afegir que segons informa el Diari de Sevilla, aquestes maduixes no van ser distribuïdes a Espanya ni a cap país de la UE, com va publicar el sistema d'alerta alimentària i de la Comissió Europea i ha confirmat l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició. El seu destí final era Països Baixos, on per sort, no van arribar-hi tampoc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat