Les AMPA's de Calonge i Sant Antoni tornen a reclamar la jornada continuada


La lluita per aconseguir la jornada continuada a les escoles de Calonge i Sant Antoni segueix en peu. Les AMPA's de totes els centres educatius del municipi van portar al ple una moció en la que demanaven, novament, el suport institucional a l'Ajuntament a sol·licitar al Departament d'Educació la jornada lectiva ininterrompuda.

Fa anys que el municipi treballa per aconseguir que la jornada continuada s'implanti a les escoles de primària de la població. De fet, des del 2012 que s'ha presentat la sol·litut al departament sense que de moment s'hagi tingui èxit. 

Precisament és des del curs 2013-2014 que diverses escoles del Baix Empordà fan aquest horari compactat. Uns centres educatius que formen part de la prova pilot a la que un temps més tard s'hi va sumar l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro. Des del primer moment Calonge i Sant Antoni van iniciar els passos necessaris perquè també se'ls inclogués a la prova pilot però el departament, en cap cas, els hi ha acceptat. 

Amb el nou suport unànim de l'Ajuntament les AMPA's tornaran a elevar la petició al departament perquè se'ls inclogui dins la prova pilot. Malgrat tot, el regidor d'ERC, Martí Fonalleras, que esdevé el director dels serveis territorials d'ensenyament a Girona va avançar que, de moment, des del departament no hi ha voluntat d'ampliar el nombre d'escoles que formen part de la prova. I va posar sobre la taula en debat de l'horari del menjador escolar quan es va la jornada continuada, per una banda, i el fet que els Ajuntaments haurien de destinar una partida de diners a garantir activitats extraescolars una vegada superada l'hora de menjador. Tot i així, va animar i recolzar a les AMPA's a seguir amb l'objectiu d'aconseguir que els centres escolars de primària tinguin l'horari compactat en un futur proper.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat