Esperen recollir unes 1.000 joguines per Càritas Palafrugell

Palafrugell

Data: 16/12/2022

La iniciativa de recollida de joguines del xef Josep Maria Portas celebra enguany la tercera edició. Fins aquest dimarts 13 de desembre qui ho vulgui encara pot apropar-se en els punts habilitats per donar joguines. Esperen rebre'n unes 1.000 que es destinaran a Càritas Palafrugell per a les famílies que en necessitin. Enguany hi participen, entre altres, l'Institut Baix Empordà, La Sureda i l'Escola Bressol Tomanyí.
 
Per tercer any consecutiu, el xef del restaurant Sa Cova, Josep Maria Portas, juntament amb Càritas i diversos centres eductius del municipi, en concret amb l'Institut Baix Empordà, La Sureda i l'Escola Bressol Tomanyí han organitzat durant el desembre una campanya de recollida de joguines.

L'objectiu és que els nens i nenes de famílies més vulnerables puguin tenir un regal aquestes festes de Nadal. Per això alumnes, professors i veïns i veïnes del municipi han portat joguets que tenien a casa, en bon estat i que ja no utilitzaven per oferir-los una segona vida. N'hi ha també que han preferit portar-ne de noves. Per exemple, els de cicle administratiu de l'Institut Baix Empordà han recollit més de cent euros per comprar pilotes.

Es preveu en total recollir unes 1.000 joguines que després Càritas repartirà a les famílies que ho necessitin. Des de l'entitat agraeixen aquest tipus d'iniciatives. La idea és que els pares i les mares puguin entregar als seus fills el regal.
 

Iniciatives com aquestes són les que realment ens il·lusionen i ens ajuden a tirar endavant el que estem fent

En el centre de distribució d'aliments a Càritas actualment estan atenent a unes 440 famílies, d'aquestes hi ha uns 60 infants de menys de dos anys i en total més d'un centenar de nens i nenes de fins a 14 anys. L'entitat es coordina amb Creu Roja que també dona joguines, en aquest cas, noves.

Enguany s'han habilitat 3 punts de recollida: a l'institut Baix Empordà, a Càritas Palafrugell i una nau a la Bisbal d'Empordà on botigues també han portat material nou.

A banda de la campanya de recollida de joguines, el xef Josep Maria Portas juntament amb altres professionals del sector de la restauració des de l'esclat de la pandèmia que organitzen una campanya de canalons solidaris. Aquesta vegada, però a causa de la crisi econòmica no es farà i a canvi cuinaran pollastres farcits. Preveuen fer-ne unes 500 racions i també es destinaran a Càritas Palafrugell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat