La Bisbal perd un curs del Grau Mitjà de Terrisseria

INTERVÉ: Enric Marquès, alcalde de La Bisbal d'Empordà

Aquest dijous les aules s'ha tornat a omplir amb l'arribada del nou curs escolar 2019-2020. Les que no s'han omplert, però, són les que corresponien al primer curs del Cicle Mitjà de Terrisseria de La Bisbal d'Empordà, que ha perdut una promoció per falta d'inscrits. 

Tot i que en el moment de les preinscripcions assolien un nombre que els permetia seguir-lo realitzant, només un alumne va acabar formalitzant la matricula, a més de dues persones que encara havien de fer la prova d'accés. Aquests alumnes s'incorporaran directament al 2n curs i l'any vinent realitzaran les assignatures pendents de primer. 

Des del mes de juliol l'Ajuntament està en contacte amb el Departament d'Ensenyament per trobar la fórmula que els permeti seguir amb la formació de cara a properes generacions. La idea és ampliar la formació, oferint tres modalitats de cicle mitjà en una. L'alcalde del municipi defensa que han de potenciar tots els cicles però especialment aquest, per tal que la tradició ceramista de La Bisbal no es perdi.  

Aquest cicle, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i el Terracotta Museu, va ser creat l'any 2016 amb la voluntat de fomentar la ceràmica i crear futurs professionals del sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat