Canvis al servei d'Urgències a l'Hospital de Palamós

Palamós

Data: 30/04/2020

INTERVÉ: Dr- Marc Pérez, director d'Urgències

L'activitat a Urgències de l'Hospital de Palamós ha estat d'un 30% respecte altres anys en el mateix període de temps. Els casos atesos han estat de situacions d’alt risc i urgents i s’han reduït les visites per a casos no urgents. L’afluència diària al servei ha estat d’una mitjana de 54 visites, amb una quarta part d'aquestes relacionades amb el coronavirus. A la vegada, una tercera part d'elles acabaven amb ingrés hospitalari. 

L'Hospital s'ha reorganitzat per poder ingressar ràpidament els pacients necessaris a les habitacions i no tenir un tap a urgències. Els darrers dies l'activitat ha retornat a un 40% aproximadament. Totes les mesures adoptades per la crisi de la Covid-19, en qualsevol cas, s'allargaran durant temps i fins a mig termini, com a mínim, no es podrà tornar a una certa normalitat tal i com s'entenia abans. 

En la mateixa línia, es continuarà demanaran als pacients que abans de visitar urgències contactin telemàticament amb Serveis de Saluts Integrats del Baix Empordà perquè el metge pertinent decideixi si el seguiment s'ha de fer de forma presencial

Un dels motius que fan que s'alenteixi més tot el procés d'atenció als pacients és l'ús d'equips de protecció individual per part dels professionals. Se'ls han de posar i treure cada vegada de nou i, malgrat l'agilitat i l'experiència guanyades últimament, cal aconseguir que a Urgències hi arribin els casos estrictament necessaris.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat