El Pessebre de Josep Mir engega el nadal a Torroella de Montgrí

Intervé: Josep Mir, Autor pessebre

Cada any quan s'acosten les festes de nadal a Torroella s'espera amb ganes el pessebre gegant d'en Josep Mir. Aquest pessebre, que és caracteritzat per cuidar els detalls al màxim i fer un important ús de la tecnologia, enguany celebra la seva desena edició.   
 
De nit i de dia. El pessebre ofereix aquestes dues vessants que es van alternant gràcies a un novedós sistema de llum i so. Quan es fa de nit s'il·luminen punts concrets en els que no paren de passar-hi coses i pel que fa al so, a totes i cada una de les esglesies i ermites hi sonen les campanes i també es poden escoltar sorolls de diferents animals, del pixaner i dels cinc caganers.

Canvi d'espai

Per celebrar aquests deu anys, el Museu de la Mediterrània ha cedit a l'autor l'espai Baix Ter del museu per tal de que Josep Mir tingui l'opció de crear un pessebre de majors dimensions (30m2) que els anys anteriors. D'aquesta manera, el paisatge, sempre inspirat per l'entorn del Massís del Montgrí, enguany ha pogut ser recreat amb una gran fidelitat, inclouent-hii diferents municipis i racons del Baix Empordà com Torroella de Montgrí, les Illes Medes, les Ruïnes d'Ullastret i molts d'altres.

Per tal de commemorar els 10 anys del pessebre del Museu, a més, hi haurà tot un seguit de materials complementaris al propi Pessebre, com imatges i vídeos dels diferents pessebres que ha elaborat Josep Mir al Museu.

Mir va començar a fer pessebres a casa seva de manera particular fa més de vint anys. Quan des de l'ajuntament van veure la feina que feia el van cridar per obrir la seva feina al públic. El pessebre gegant de Torroella es podrà visitar fins al 2 de febrer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat