El temporal Gloria malmet el Molinet, esborra els Griells i inunda l'Estartit

Intervé: Josep Martinoy, regidor seguretat Torroella

El Riu Ter supera el llindar d'alerta a Colomers i Torroella de Montgrí

El temporal Gloria ha impactat amb força a l'Estartit on hi ha hagut inundacions importants a l'interior del nucli, ha esborrat algunes platges com la dels Griells i ha malmès El Molinet amb desprendiments i pedres sobre el passeig.

Les precipitacions han deixat més de 100 litres per metre quadrat en tres dies mentre que les onades han superat els set metres d'altura a la costa. Han impactat amb força al Passeig del Molinet, port de l'Estartit, l'urbanització dels Griells i la zona de la desembocadura del Ter i la Pletera.

Al Passeig del Molinet les onades han impactat amb força al Cap de la Barra i han aixecat pedres i sorra cap al ferm, que també s'ha embrutit amb els desprendiments que hi ha hagut des de la muntanya. Al port l'aigua ha superat l'escullera deixant petits danys a les barques. Als Griells el veïnat ha vist amb impotència com l'aigua entrava pràcticament a les cases mentre que a la Pletera i desembocadura del Ter l'aigua de mar ha entrat en sentit contrari al del riu, tant a al desembocadura actual com a la del Ter vell.
 

La mota del Riu Ter evita el desbordament


A Torroella de Montgrí, l'orografia del poble, protegit per la muntanya i en pendent cap al riu ha ajudat a que no hi haguessin problemes més enllà del tancament d'algun camí rural al voltant del riu.

Si que preocupa en canvi la crescuda del Ter, que ha ocupat tota la seva llera i bona part de les zones inundades adjascents. Ha baixat durant bona part del dia entre 500 i 600 metres cúbics per segon. A Colomers en canvi, ha superat els 1.300 m3 per segon.

Malgrat que no hi ha a priori risc de desbordament, sí que el riu està arrossegant molta porqueria tant la vegetal, troncs i vegetació arrancada; com la humana, sobretot plàstics.


Mobilitat afectada al Baix Ter


A nivell de mobilitat el Baix Ter ha estat la zona més afectada de la comarca on durant moments les dues carreteres que connecten Torroella amb Girona han estat tallades.

Tot i que encara és aviat per quantificar danys fonts municipals avancen que seran importants perquè hi ha subministraments afectats, mobiliari urbà arrancat, baixos inundats i s'haurà de fer una important tasca d'arreglar espigons, passejos marítims, netejar la sorra i fang acomulats a la via pública i enretirar tota la porqueria natural i humana que s'ha acomulat a la platja.
 

NOTÍCIES RELACIONADES


El temporal més fort dels últims 11 anys (22-01-2020)

Importants destrosses al Port Marina i el Club Nàutic de Palamós (22-01-2020)

El temporal Glòria destrossa dos dels tres espigons de Sant Antoni (22-01-2020)

Segueix desaparegut l'home que va caure al mar al Port de Palamós (22-01-2020)

Platja d'Aro comença a recuperar el front marítim amb un balanç de danys elevat (22-01-2020)

Preocupació perquè encara queden dos dies de fortes pluges (21-01-2020)

Principals afectacions del temporal Glòria al Baix Empordà (21-01-2020)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat