Surt del forn la primera promoció d'alumnes del cicle de grau mitjà de Terrissa

La primera promoció d'alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria ja s'ha graduat a la Bisbal d'Empordà. han estat dos anys fent aquest cicle que té una part teòrica que es desenvolupa a l'institut i on aprenen història de l'art, noves tecnologies o formació laboral entre altres assignatures i el que fa més interessant que és la part pràctica en el taller del Museu Terracotta i les pràctiques laborals als tallers de ceramistes de la Bisbal. Són 5 els alumnes que s'han graduat i 9 els que han acabat el primer curs i que per tant el mes de setembre seguiran amb segon. Les inscripcions estan obertes fins el mes de setembre i de moment ja hi ha cobertes 5 places per la nova promoció. Entre els alumnes que han cursat el cicle hi ha des de joves de 18 anys que s'inicien en el món de les arts plàstiques fins a persones que amb 30 anys decideixen canviar el seu recorregut professional.

Durant el curs han après els conceptes bàsics de la ceràmica i la seva manipulació. El procés i l'esmaltatge i han hagut de demostrar el que han après amb un projecte final de cicle que presentaran a la tardor.

Durant la propera tardor s'exposaran a la sala la peixera del Museu Terracotta els projectes presentats pels 5 alumnes que han finalitzat el cicle formatiu.

Aquests estudis són possibles gràcies a la col·laboració entre el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament de la Bisbal i l'Associació de ceramistes. De fet, l'objectiu és mantenir aquest cicle de grau mitjà, el primer de Catalunya i aconseguir el superior.

Està plantejat com un curs pilot i així es justifiquen les poques places que s'omplen del cicle. Pels coordinadors el grup classe seria ideal que fos de 10-12 alumnes per curs.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat