Un 85% dels casaments s'han ajornat o suspès

Intervé: Clàudia Torrellas, wedding planner.

En temps de pandèmia és complicat planejar amb anterioritat esdeveniments en el calendari, ja que d’un dia per l’altre tot es pot veure cancel·lat. Aquesta realitat l’han viscuda centenars de parelles, que aquest 2020 tenien pensat casar-se. En concret, un 85% de les celebracions s’han hagut d’ajornar, fet que ha tocat gairebé de mort als sectors que s’hi dediquen.

Reducció de la llista de convidats, distàncies de seguretat, mascaretes, gels hidroalcohòlics i una llarga llista de mesures sanitàries s’han hagut d’emprendre per celebrar un casament aquest 2020. Així, els esdeveniments s’han hagut de reinventar en petit format i la presència de bonics vestits ha vingut acompanyat de les ja tradicionals mascaretes.  

D’altres han optat per ajornar les seves cerimònies a una data a hores d’ara incerta. Amb el nou paquet de mesures de prevenció del coronavirus sobre la taula, les trucades telefòniques a les empreses encarregades d’organitzar els casaments han augmentat. Parelles que tenien previst casar-se a l’abril o el març es mostren preocupats per si podran tirar endavant un esdeveniment que requereix feina d’antelació. De fet, alguns nuvis ja han arribat a canviar 3 o 4 cops de data.

L’organització d’un casament pot arribar a generar la despesa d’uns 20 o 25 mil euros fins als 40 mil. Amb l’ajornament o cancel·lació d’aquestes celebracions empreses organitzadores, però també restaurants, hotels o dissenyadors nupcials han vist dràsticament reduïts els seus ingressos en un any que sembla que no remunta.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat