Arrenca la commemoració dels 700 anys del mercat de la Bisbal

Data: 21/03/2022

La Bisbal d'Empordà commemora els 700 anys del mercat setmanal del municipi. Per celebrar-ho s'han organitzat un seguit d'activitats que s'allargaran fins al març de l'any que ve.

El 21 de març del 1322 el rei Jaume II va atorgar a la vila de la Bisbal el privilegi de celebrar un mercat setmanal els divendres. Un fet que s'emmarca en el context de la fi del comtat d'Empúries. Des de llavors que el municipi acull cada divendres el mercat amb un centenar de parades convertint-se en un referent comarcal i turístic.

Enguany es commemoren els 700 anys i per celebrar-ho l'Ajuntament, l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà i la Federació del Comerç han programat un ampli ventall d'actes que s'allargaran fins al març de l'any que ve.

Entre les propostes destaca la realització d'un mural artístic ceràmic, una exposició de fotografies històriques del mercat, rutes guiades o la campanya "La Bisbal a granel" o "Cuina de mercat".

Actualment el mercat compta amb prop d'un centenar de parades distribuïdes en diferents carrers i places del municipi, entre marxants de fruites i verdures i els venedors d'equipament de la llar i de productes per a les persones com roba i calçat. Un actiu econòmic que dona impuls al comerç de proximitat.

Les activitats programades van arrencar divendres passat amb l'acte inaugural i una conferència de l'historiador local, Jordi Frigola, sobre la història del mercat. L'acte de cloenda serà l'any que ve amb la presentació de l'edició d'un llibre commemoratiu dels 700 anys d'aniversari del mercat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat