Palafrugell acull donants de plasma que han superat la Covid-19

Palafrugell

Data: 28/02/2021

INTERVÉ: Pol Vila, infermer // Albert Riera, donant

Palafrugell ha acollit la campanya de donació de plasma de persones que han passat la Covid-19 al Casal Parroquial. Una acció promoguda pel Banc de Sang i Teixits que permet un estudi observacional, posant a disposició dels hospitals el plasma amb anticossos contra el Coronavirus.
Els malalts que han superat una infecció pel virus ho han fet perquè han fabricat anticossos. Aquestes defenses es troben en el plasma i, si s'administren a un malalt, es pot ajudar a superar la infecció. 

Tanmateix durant la jornada també s'ha admès a persones que no han patit la malaltia, com en el cas de l'Albert, que fa molts anys que és donant de sang últimament també de plasma.

Segons indiquen els principals estudis publicats a les revistes científiques de referència, el plasma de malalts que han superat el virus és el principal tractament que, fins ara, ha demostrat la seva eficàcia. En el cas de Catalunya ja s’està tractant malalts de Covid-19 amb aquest mètode gràcies a les més de 3.000 donacions de plasma que s’han fet. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat