Sant Feliu presenta un programa de memòria històrica per homenatjar a Àngel Jiménez

Han estat molts anys fent d'arxiver i sent el director del Museu Guixolenc. És per això que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha volgut retre homenatge a l'Àngel Jiménez, que ha estat un dels pioners en la recerca i reparació de les víctimes de la repressió franquista. A banda de l'acte, un dels homenatges ha estat la creació d'un programa cultural i de memòria democràtica amb el seu nom. D'aquesta manera es podrà fer un reconeixement a tota la seva feina i als diferents estudis i publicacions de l'historiador.

La tasca de Jiménez ha estat la d'investigar diferents períodes històrics de la ciutat ganxona, centrant-se sovint en la dictadura franquista.  Un treball que el propi Àngel vol que serveixi per apropar la història del municipi als més joves perquè en coneguin molts més detalls. Jiménez també va voler recordar tothom qui ha col·laborat amb l'arxiu. 

Aquest programa comptarà amb diversos materials que serviran per començar un projecte educatiu conjunt amb els instituts i l'escola d'adults, amb l'afegit de dur a terme diferents visites guiades. Una feina que a Sant Feliu s'ha dut a terme des de temps enrere, on l'arxiu municipal sempre ha estat un complement per a la recerca social pels estudiants del municipi.

A la presentació també hi han assistit personalitats vinculades amb el món de la història com Joaquim Nadal, Salomó Marquès, Ramon Alberch, Gemma Tribó i Joaquim Borràs. Tots ells han volgut remarcar la importància de la feina de l'Àngel perquè a Catalunya s'avanci en els estudis de memòria democràtica. 

La creació del nou programa coincideix amb l'adhesió de Sant Feliu de Guíxols dins la Xarxa d'Espais de Memòria democràtica.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat