La Bisbal d'Empordà diu "Ni un cop més" contra la violència de gènere

Vuit dones han mort a mans de la seva parella aquest 2017. Més de 9.900 víctimes de violència masclista, en tan sols un any. i això només a Catalunya. Al món, una de cada cinc dones ha patit abusos sexuals en la seva infància i una de cada tres dones ha patit violència física o sexual per part de la seva parella en algun moment de la seva vida. Són dades que recullen la magnitud d'aquesta xacra social que malauradament encara perdura als nostres dies i que, cada 25 de novembre es recorda amb concentracions i protestes.

 A la Bisbal d'Empordà, més d'un centenar de persones van acudir a l'acte que va organitzar el Grup de Dones de La Bisbal. La companyia Estampades va oferir un espectacle d'una bellesa impol·luta, dansa aèria en una demostració d'empoderament femení .

L'actriu bisbalenca Anna Maruny també hi va ser per llegir un manifest. Va ser víctima de violència de gènere a través d'internet arran del vídeo "Help Catalonia" d'Omnium Cultural que va protagonitzar. 

Com ella, són moltes les dones que estan exposades a la violència masclista a través de les xarxes socials. Un altre tipus de maltractament que creix cada vegada més i que actualment, la majoria de les vegades queda en el no-res.

De fet, la violència masclista a les xarxes socials, com també al carrer, a les festes o a la feina són casos en els quals cal treballar. Per això, Una de les reivindicacions d'aquest 25 de novembre és que es creï un protocol d'actuació global contra qualsevol tipus de violència sexual. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat