La Sopa de Verges es menja a casa i a les Xarxes

Verges

Data: 16/02/2021

La Sopa de Verges ha deixat la plaça per entrar a les cuines de casa i a la xarxa. La pandèmia de Covid-19 ha obligat a repensar l'acte tradicional de Carnaval més antic del Baix Empordà.

A través de la iniciativa 'La Sopa de Verges des de Casa' tothom qui ha volgut ha pogut seguir la recepta de l'àpat a través d'un codi QR i anar a buscar els ingredients als diferents comerços locals.

I només això, sinó que a través del canal de Youtube d'Empordanet TV s'ha pogut seguir la cuita de la Sopa de Verges  mentre que el Cafè de la Plaça, el restaurant Mas Pi i l’Alberana han ofert  tastets del perol cuinat als seu menús diaris.

S'ha fet una crida a tothom a penjar la seva versió de la sopa a les xarxes socials sota  l'etiqueta Sopa de Verges 2021.

Un esdeveniment de tot el poble

La sopa de Verges és una festa única que comença el diumenge de carnaval on una cercavila va recollint els ingredients que es necessiten per fer l'àpat. Les cases de Verges entreguen hortalisses, llegums i diners per acabar d'adquirir els ingredients. La recepta d'aquesta escudella barrejada la completen elements contundents com carns de tots tipus, sagí salat o molt de greix. Tot i així, lluny de ser una sopa 'light', és més lleugera que durant l'època medieval.

Els plats i els bols exclusius de cada edició s'omplen gràcies a la feina de l'Associació de La Sopa, que prepara unes 2.500 racions provinents de 27 peroles bullint. Ja s'hi posen el dilluns abans, fent els preparatius i un sopar popular. El dimarts a les 7 del matí arrenca el xup xup. L'associació forma part de la Federació d'Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat