El servei de socorrisme de Platja d'Aro porta més de 7.500 actuacions aquest estiu

7.5701, aquesta és la xifra total d'intervencions que ha realitzat el servei de salvament i socorrisme de Platja d'Aro en les primeres setmanes de la temporada. D'aquestes, la majoria han estat a la Platja Gran del municipi. 


El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha realitzat durant les primeres 10 setmanes del servei un global de 7.571 intervencions. D’aquestes, 7.051 han estat preventives i 520 accions directes: 421 assistències sanitàries, 90 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat i 9 localitzacions de persones extraviades. El 60% d'actuacions s’han realitzat a la Platja Gran, i en menor mesura, un 20% a Cala Rovira i el 20% restant a Sa Conca.

El servei, iniciat el 6 de juny i que té continuïtat fins al 27 de setembre, està operatiu cada dia, de dilluns a diumenge, amb dues modalitats horàries i un equip de fins a 23 socorristes segons si les setmanes estan considerades de baixa, mitjana o alta ocupació respectivament. Durant tot l’estiu hi ha instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància, servei propi d’embarcació de rescat i cinc desfibril·lador. Alhora, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

En relació als indicatius de seguretat, situats en sis punts, han registrat majoritàriament Bandera Verda, un 95’5% dels dies, i només puntualment ha calgut hissar de manera temporal Bandera Groga. En cap cas la vermella. 

Aquest servei està desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2020 de la unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat