Arranca la vacunació massiva a la Vall d'Aro

INTERVENEN: Raquel Tena, infermera i adjunta de direcció de l'Equip d'Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols, Loreley Vadillo, directora de l'Equip d'Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols i diversos usuaris vacunats.

Aquest dimarts al matí s'ha donat el tret de sortida a la vacunació massiva de Covid-19 per als habitants de la Vall d'Aro. L'estampa de la jornada l'han protagonitzat els ciutadans majors de 80 anys que encara no havien rebut la primera dosi del vaccí de Pfizer. L'espai habilitat per efectuar el procés ha estat l'antiga nau de la fàbrica Agglotap de Sant Feliu de Guíxols, on el seu exterior pràcticament no s'han registrat cues.

Dirigit als habitants de Sant Feliu, Santa Cristina i Castell-Platja d'Aro
El procés preveu allargar-se en el temps fins a aconseguir la fita de vacunar a tota la població de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Castell-Platja d'Aro. Aquesta setmana els responsables de salut acabaran d'administrar les dosis a la població de més de 80 anys i tot seguit, contactaran amb les persones de 79 anys en avall, per ordre d'edat.

Prèvia trucada o SMS
Els vacunats han rebut prèviament una trucada o SMS del Centre d'Atenció Primària per tal de concretar el dia i l'hora. Així, sense cita programada no es podrà entrar al recinte. Un cop administrat el vaccí, els usuaris asseguren que no han sentit dolor i alhora remarquen la importància de vacunar-se.

Espai cèntric, de grans dimensions, amb ventilació i pàrquing
El trasllat de la seu vacunal a l'històric local de fabricació de taps de suro, al carrer Durban número 18, s'ha realitzat seguint les exigències marcades pel Departament de Salut. En aquest sentit, l'espai s'ha condicionat en tan sols 15 dies i actualment gaudeix d'una capacitat per vacunar fins a 60 persones per hora.

El primer dia de la jornada a la nova seu ha transcorregut sense aglomeracions a l'entrada i amb un balanç molt positiu, tant dels responsables de salut, com dels usuaris. El ritme de vacunació vindrà marcat pel nombre de dosis de Pfizer que vagin arribant a Sant Feliu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat