Omplen de color l'Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell

Palamós

Data: 27/06/2018

Intervenen: Ignasi Blanch, Il·lustrador // Mar López, Supervisora de la Unitat Maternoinfantil // Anna Miralles, Cap de Servei de Pediatria // Raül Castillo, il·lustrador

Rentat de cara a l'Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell. Els espais de pediatria s'han omplert de color i fantasia en una iniciativa de l'Associació Acompanyart que durant tota la setmana reuneix una vuitantena d'il·lustradors entre els dos centres mèdics.

Acompanyart va néixer el 2017 amb l'objectiu de portar a terme un procés d'humanització als serveis de pediatria. En aquesta ocasió han anat a buscar l'Ignasi Blanch, un il·lustrador que va crear el projecte "Humanitzem els Hospitals" i que des de 2005 ha pintat hospitals d'arreu de Catalunya, però també de països com Croàcia o Colòmbia. El resultat: millores en l'estat d'ànim de nens, acompanyants i professionals. 

A Palamós i Palafrugell s'hi han acostat artistes consolidats del Baix Empordà, alumnes de l'Escola d'Art d'Olot i membres de l'Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. Un dels il·lustradors ha creat, a més, un personatge protagonista: l'Aloa. L'Aloa, que té una versió de carn i ossos, visita les habitacions i serveix per explicar a nens com l'Èric què els passa i tranquilitzar-los. 

La iniciativa d'Acompanyart ha cobert de litres de pintura acrílica les diferents zones de l'Hospital on s'atenen nens, com la planta de pediatria, alguns box d'urgències o el transfer al quiròfan. 

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Societat