El Programa Integral d'Educació Afectiva i Sexual de Platja d'Aro ja és una realitat

Aquest dimecres el Centre Cívic Escoles Velles de Castell d'Aro ha acollit la Presentació Institucional del Programa Integral d'Educació Afectiva i sexual. L'acte ha culminat amb una xerrada a càrrec de Laura Ferrer sobre infants sobre com acompanyar el desenvolupament de la sexualitat dels infants.

Castell-Platja d'Aro i S'agaró ha presentat oficialment el Programa Integral d'Educació Afectiva i Sexual. Un programa que neix de la voluntat que famílies i professionals sumin esforços per fer, entre tots, un acompanyament sa, protector i respectuós envers el creixement i la sexualitat dels infants. El principal objectiu és que aquestes persones creixin lliures, sense tabús i sense vergonyes de poder parlar en entorns segurs sobre les seves inquietuds o dubtes sobre la seva sexualitat.

El programa ha estat desenvolupat per un grup de professionals i integra accions com el desenvolupament de guies internes d'acompanyament a la sexualitat, i de protocols preventius de bon tracte, de prevenció d'abusos sexuals o de temàtiques relacionades amb l'embaràs i la maternitat i paternitat. 

L'educació sexual és una eina bàsica i molt necessària que pretén que coneguin el seu propi cos, que creixin sense complexos i acceptant-se, que visquin el màxim de plaer amb el mínim de riscos, que tinguin al seu abast més eines per gestionar les seves emocions i relacions amb els altres de manera sana, i que puguin ser crítics davant l'allau d'informació sexual que reben dia a dia ja sigui a través de xarxes socials, sèries, pel·lícules, videoclips, cançons o en el seu entorn més pròxim.

La presentació del Programa Integral d'Educació Afectiva i Sexual, que ha tingut lloc aquest dimecres al Centre Cívic Escoles Velles de Castell d'Aro, ha comptat amb una xerrada a càrrec de la Laura Ferrer sobre com acompanyar el desenvolupament de la sexualitat dels infants dirigida a totes les famílies que s'hi han volgut sumar. Totes elles també han pogut consultar diferents llibres que els poden ser molt útils per a l'aprenentatge dels infants. Aquesta és la primera de les diferents activitats que s'aniran organitzant en el marc d'aquest nou programa. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat