La Bisbal visibilitza el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Per a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Bisbal d'Empordà s'omple de diferents tallers, activitats i xerrades acompanyades d'una gran arrossada popular solidària, amb l'objectiu de visibilitzar la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb El Trampolí i d'altres entitats socials que treballen per la igualtat de drets i oportunitats de les persones amb discapacitat psíquica, han organitzat una jornada a la Bisbal d'Empordà amb diferents activitats de lleure.

L'objectiu ha estat, doncs, sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Així, al carrer Ample de la ciutat, aquest cap de setmana s'han dut a terme classes de salsa i dansa del ventre, xerrades sobre la nova llei de tutela relacionades amb les persones amb discapacitat, dels beneficis de les teràpies naturals, tallers de postals nadalenques, de gongs i finalment una gran arrossada popular solidària, organitzada pel Rotary Club Girona.

A mitjan del segle XX, una persona amb discapacitat es considerava invàlida i dependent, i l'Estat es basava en un model assistencialista per proporcionar-li una vida tan digna com fos possible.

Per sort, al llarg de les darreres dècades s'ha produït un canvi de mentalitat i l'enfocament ha evolucionat cap a un model basat en el desenvolupament dels drets humans i en la integració social d'aquest col·lectiu. Així i tot, sembla que encara queda molt per fer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat