Els geganters de Lloret de Mar apadrinen els nous capgrossos de Begur

Begur

Data: 29/06/2018

Sant Pere va voler que la festa fos a casa seva i com que té connexió directe amb Déu va obrir l'aixeta del cel. La pluja va fer improvitzar la presentació dels nou capgrosos de Begur que es va haver de fer a aixopluc, i l'indret més gran i a cobert va ser l'església per alegria del guardià del cel.

Els geganters de Lloret de Mar van ser els padrins de'n Pericu, la Reparada i la Lupita. Els gegants de la vila marinera van entrar al temple amb tots els honors per conèixer uns fillols que han nascut gràcies a l'impuls dels nens i nenes de l'Escola Doctor Arruga.

L'Ajuntament de Begur vol que la presentació d'aquests primers capgrossos sigui l'avantsala de la consolidació de la faràndula del municipi i no descarta tenir uns gegants. Perquè sigui possible caldria constituir una colla gegantera i per això l'Alcalde Joan Loureiro va animar als nens i nenes del poble a fer-ho possible.

Un procés popular per escollir els noms

Els begurencs i begurenques han escollit els noms dels capgrossos a través d'una votació amb tres noms proposats pels infants de la població.
La identitat indiana dels capgrossos begurencs ha casat perfectament amb la identitat indiana dels gegants de Lloret. Per això s'els va escollir com a padrins.

 Els capgrossos begurencs han estat elaborats pel taller Ventura&Hosta, de Navata.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat