El Govern aprova declarar Palamós 'port segur' per rebre refugiats

El Govern aprova declarar Palamós 'port segur' per rebre refugiats
Palamós

Data: 05/02/2019

El Govern ha declarat Palamós i la resta de ports gestionats per la Generalitat com espais segurs per rebre refugiats.

El Consell Executiu ha oficialitzat per primera vegada una voluntat que ja havia expressat en declaracions davant la premsa.

El Conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha mostrat la predisposició de la Generalitat per gestionar l'arribada i ajuda humanitària immediata dels refugiats rescatats pels vaixells d'ONGs que operen al Mediterrani.

Dels 19 ports gestionats per la Generalitat, 4 compleixen els requisits tècnics i d'infraestructura per acollir vaixells com el de Proactiva Open Arms. Són els de Roses, Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita.

Aquesta és una decisió que és simbòlica ja que qualsevol operació d'aquestes característiques l'hauria d'autoritzar l'Estat, que és qui té les competències en matèria d'immigració i asil. No obstant, Bosch, creu que hi ha un marc estatutari que permet actuar a la Generalitat i insta al Govern Espanyol a no bloquejar l'arribada i acollida de refugiats a Catalunya.

El mateix acord preveu crear un Grup de Treball presidit pel Conseller que estudiarà quins elements socials i d'infraestructura es necessiten per acollir els vaixells que operen al Mediterrani i com s'ha de fer la coordinació entre administració local, autonòmica i estatal.

Fa unes setmanes, l'Alcalde de Palamós, Lluís Puig, va declarar a TV Costa Brava que la ciutat estava disposada a col·laborar en l'ajuda humanitària immediata però va advertir que no tenen capacitat per fer una acollida a llarg termini sense l'ajuda d'altres administracions.

Notícies relacionades


Palamós es mostra preparada i disposada a rebre refugiats (11-01-2019)

El Govern ofereix Palamós com a port segur per desembarcar 49 migrants a la deriva (09-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat