El repte d'estrenar centre educatiu enmig d'una pandèmia mundial

Palafrugell

Data: 14/09/2020

Intervenen: Mireia Pacreu, Directora Institut Nou; Joan Loureiro, President Consell Comarcal; Pere Vila, Delegat Territorial Generalitat a Girona; Martí Fonalleras, director serveis territorials Ensenyament Girona; Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell


El Baix Empordà estrena curs amb dos nous centres educatius: L'Institut- Escola Vila Romà de Palamós i el nou Institut de Palafrugell

Canvi de cicle en un nou centre educatiu. Per si el repte no fos prou gegantí s’hi suma una pandèmia mundial. L’Institut Nou de Palafrugell s’ha estrenat en un curs complicadíssim però amb la il·lusió del ‘Tot està per fer i tot és possible’.

Aquest 14 de Setembre no s’han vist abraçades, ni pilotes, ni petons, però si moltes ganes d’engegar un projecte malgrat tots els entrebancs que hi pugui haver.
 

Mesures de seguretat

El Nou Institut és el tercer centre de secundària de Palafrugell i s’estrena amb tres classes de 1r d’ESO. Està ubicat a les instal·lacions de l’Escola Barceló i Matas. Aquest primer dia de curs, l’alumnat ha entrat escalonat al pati on uns cartells indicaven allà on s’havien d’esperar. El tutor o tutora els ha rebut, els ha explicat les mesures de seguretat amb les que hauran de conviure i els ha fet entrar dins l’aula prèvia presa de temperatura.

El nou centre educatiu rep alumnat no només de Palafrugell sinó també dels pobles de la rodalia com Pals, Begur, Mont-Ras i Regencós, per la qual casa també s'han hagut d'adoptar mesures de prevenció de la Covid-19 al Transport Escolar, que depèn del Consell Comarcal.
 

Visita institucional

Una hora després d’entrar a l’aula s’ha fet la visita institucional d’inici de curs liderada pel Delegat Territorial de la Generalitat, Pere Vila; el Director Territorial d’Ensenyament Martí Fonalleras i l’Alcalde Josep Piferrer.

Les Autoritats han coincidit en què les Escoles són segures però han advertit que caldrà conviure amb el virus.
 

Tercer institut per Palafrugell


El nou Centre Educatiu era un deute que tenia Ensenyament amb Palafrugell, tal i com ha reconegut el Delegat Territorial del ram. Des de feia temps la vila comptava amb dos centres de secundària per quatre Escoles Públiques que s'hi sumava l'alumnat que arribava de les escoles de primària de municipis veïns.

Les mesures de seguretat han estat molt presents. Els familiars no poden entrar al centre si no és amb cita prèvia i la premsa s’ha mantingut fora el pati sense poder entrar a les aules. El centre educatiu és un dels dos que estrena el Baix Empordà conjuntament amb l’Institut Escola de Palamós, que en aquest primer dia s’ha volgut mantenir al marge de les càmeres

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat