La Setmana de la Ciència es viu a l'escola Vedruna-Prats de la Carrera de Palafrugell

Palafrugell

Data: 17/11/2021

Saps per què una bossa de patates s'infla dalt d'un avió? O per què es forma un arc de Sant Martí? O anem més enllà, saps que un paper és més ràpid que el nostre cervell? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat els i les alumnes de l'escola Vedruna - Prats de la Carrera amb motiu de la Setmana de la Ciència. El principal objectiu és fomentar les vocacions científiques entre els més joves, sobretot posant l'accent amb les nenes.

De fet, les dades emeses pel Ministeri d'Educació mostren una actual i contundent bretxa de gènere. En els graus d'enginyeria, indústria i construcció les dones representen un 28,5% del total de l'alumnat. Una xifra que captura la desigualtat i que encara s'accentua més en el grau d'informàtica amb només el 12,9% de dones matriculades. Tanmateix, és una situació que es vol revertir gradualment des de l'escola de Palafrugell, juntament amb la idea que la ciència no serveix més enllà de les aules.

La Setmana de la Ciència ha involucrat els alumnes de la llar d'infants i fins a 4t d'ESO. En aquest sentit, cada curs escolar ha treballat amb un projecte diferent.

En són un exemple els diferents cartells empresos des de primària, que es poden veure penjats pels carrers del centre de Palafrugell. A través d'un codi QR els ciutadans poden resoldre l'enigma plantejat i alhora visualitzen el treball realitzat a les aules. Una iniciativa que presenta la ciència més enllà de l'estudi tradicional i que engresca als joves a interessar-se per la ciència.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat