La grip cau un 43% en una setmana

Baix Empordà

Data: 15/02/2018

La grip cau un 43% en una setmana a Catalunya i ja es troba a nivell baix d'activitat. La taxa d’incidència disminueix i ara es registren 156 casos per 100.000 habitants i es preveu que en les properes setmanes continuï reduint-se.

L’activitat gripal hauria arribat al seu pic la setmana del 15 al 21 de gener, i a partir de llavors va continuar amb descens de l'activitat. Durant la setmana passada els casos de grip van disminuïr en tots els grups d’edat, especialment en els menors de 15 anys.

Pel que fa als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, del 5 a l’11 de febrer es van registrar 23 ingressos en els hospitals de la xarxa sentinella, i des de l’inici de la temporada, a principis d’octubre, un total de 933. A més, el 63,7% no estaven vacunats.

Aquestes són algunes de les dades recollides al Pla d’Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya.

Més dades de la setmana passada, els professionals sanitaris dels hospitals catalans van atendre 65.530 urgències, de les quals unes 8 mil van requerir ingrés hospitalari. El 80% eren pacients adults i la resta va requerir atenció pediàtrica.

Els centres d'atenció primària va atendre la setmana passada més de 700 mil visites, un 3,8% menys que la setmana anterior.

Des del Departament de Salut segueixen insistint en que la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat