Els alumnes d'infantil i primària tornen a l'escola una setmana abans de l'habitual

Aquest dilluns al matí han tornat a l'escola 1.600.000 alumnes d'infantil i primària d'arreu de Catalunya. Ho han fet una setmana abans de l'habitual, i amb la jornada intensiva durant tot el mes de setembre. Els canvis del nou curs no han esquivat la polèmica i alguns centres a hores d'ara presenten manca de monitors a les tardes.

Després de 75 dies, els nens i nenes d'infantil i primària han tornat als centres escolars. Aquest matí, en obrir les portes, alguns han entrat corrents, mentre que d'altres ho han fet amb major resignació als braços dels seus pares.

De fet, el nou curs ha començat amb novetats. La més notòria ha estat l'avançament de les classes una setmana, així com la instauració durant tot el mes de setembre de la jornada intensiva. En aquest sentit, l'horari lectiu queda estipulat de 9 a 1 amb servei de menjador, i activitats d'oci a la tarda de caràcter opcional.

A les escoles de Platja d'Aro ja s'impartia la jornada compactada, en concret, de 9 a 2. Així doncs, van sol·licitar al Departament d'Educació de mantenir l'horari pel setembre, però se'ls hi va denegar.

Amb un total de 400 alumnes, en el centre Els Estanys se'ls hi ha proporcionat 4 monitors de lleure educatiu. Si bé és cert que la majoria de pares ha optat per cuidar els infants a casa durant la tarda, els canvis han propiciat diversitat d'opinions entre les famílies.

Més enllà de l'avançament de l'inici de curs, enguany, la ràtio a P3 s'ha reduït, s'ha instaurat la gratuïtat de P2, els currículums prioritzen el treball competencial per davant de l'educació memorística, així com s'afegeix un dia més de lliure disposició i s'amplien les vacances de Nadal.

Actualment, a Els Estanys també resten a l'espera que el Departament els autoritzi instaurar dos grups de P4, ja que ha augmentat l'alumnat en 29 nens i nenes en una sola classe.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat