El Ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2022

El Ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2022
Aquest any rebran la Medalla del Montgrí l'exjutge de pau Narcís Coll, el compositor Eduardo Rincon i les seccions locals d'AECC-Catalunya Contra el Càncer i d'Oncolliga Girona. Aquest guardó és el màxim distintiu cívic que concedeix l'Ajuntament, reconeixent a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal.

El 24 d'agost, es farà l'acte institucional de lliurament a la vigília de Sant Genís, en marc dels actes de la Festa Major de Torroella de Montgrí. Es farà un acte institucional a l'Auditori Teatre Espai Ter cap a les 19:30 h (entrada gratuïta amb reserva prèvia a www.sant-genis.cat).

Narcís Coll Frigola

Un home reconegut per tot el municipi a causa de la seva àmplia trajectòria vinculada a l'entorn social i al desenvolupament del territori.
Masover, agricultor, granger, estudiós, empresari, actor de teatre aficionat, autor "d'Una vida de poesia" i d'una "Auca de Torroella". Un home implicat en un munt d'àmbits, sobretot, és molt reconegut i estimat per dur a terme la seva tasca com a Jutge de Pau de Torroella de Montgrí. A més durant més de vint-i-cinc anys, s'ha encarregat d'administrar el registre civil municipal, així com els contractes d'arrendament de finques rústiques i urbanes del poble i els assumptes litigiosos de gran part de la població torroellenca i estartidenca. Cal destacar que popularment se'l coneix per haver casat a desenes de parelles del poble en un dels dies més rememorats de la seva història.

Eduardo Rincón García

És un compositor autodidacte de primer nivell, que ha dedicat tota la seva vida a la passió per la música, interrompuda per anades i vingudes d'exili a la presó a causa del seu compromís polític antifeixista.
Al llarg de la seva vida ha compost i estrenat més de 36 obres de tots els gèneres, amb obra pianística, vocal, simfonies, trios, quartets, música de cambra, òperes i obres concertants amb diversos instruments. Algunes de les seves obres han estat interpretades al Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí en diverses edicions, on col·labora fidelment des del 1992 i fins avui dia com a crític musical.

Delegacions locals de les entitats AECC-Catalunya Contra El Càncer i Oncolliga Girona

Es tracta d'institucions de caràcer benèfic sense ànim de lucre, declarades d’interès públic i formades majoritàriament volunatris que treballen desinteressadament per a oferir un servei de lluita contra el càncer a la societat.
A Torroella de Montgrí i l'Estartit, informen i consciencien a la població sobre aquesta malaltia i promouen i eduquen en les mesures per a prevenir-la a través de campanyes de prevenció , xerrades informatives, jornades d’interès i difusió científica a l’abast de tothom. També ajuden a totes les persones i familiars afectats per la malaltia amb suport psicològic i acompanyament al llarg del procès oncològic.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat