Metges de Catalunya crida la sanitat concertada a una nova vaga a partir del 18 de febrer

Intervé: Xavier Pérez, gerent del SSIBE 

El sindicat Metges de Catalunya tornarà a alçar la sanitat concertada en peu de guerra la setmana del 18 de febrer per reclamar de nou millores assistencials i laborals. Unes reivindicacions que ja van fer durant la vaga del passat mes de novembre i que reemprendran ara en format d'una nova vaga en considerar que no s'ha avançat en les negociacions. 

Tant l'Hospital com l'àrea bàsica de salut de Palamós es veuran de nou afectats per aquesta aturada Des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà han explicat que ja han començat a reprogramar les cites de consultes externes i quiròfan per pal·liar l'impacte de la vaga sobre els pacients. 

Reivindicacions fruit de la crisi del 2008
El Sindicat Metges de Catalunya veu manca de personal i infrafinançament en l'atenció primària, la qual cosa provoca unes llistes d'espera per fer proves mèdiques que consideren excessives i uns salaris a la cua de l'Estat Espanyol que fan difícil retenir personal i talent format dins el sistema sanitari català. Afirmen que l'atenció primària rep el 17% dels pressupost en santitat quan hauria de rebre el 25% i denuncien que no es cobreixen baixes ni jubilacions com s'hauria de fer.

Amb totes aquestes reivindicacions sobre la taula, des del SSIBE demanen paciència i comprensió a la població respecte un col·lectiu que pateix mancances des de la crisi econòmica del 2008.  

Durant els 5 dies de vaga del mes de novembre, a l'Hospital de Palamós hi va haver una mitjana de seguiment del 14% del personal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat