Palamós s'adhereix a l'aliança Educació360

Palamós s'adhereix a l'aliança Educació360
Palamós

Data: 19/07/2018

Palamós s'ha adherit a aquesta aliança educativa, que té com a objectiu situar les persones al centre del procés educatiu amb una mirada global i dins de la comunitat i la proximitat.

A partir d’aquesta adhesió, Palamós Ciutat Educadora treballarà durant els propers mesos per presentar i difondre aquesta nova iniciativa municipal als diferents agents implicats i a la societat en general. La junta de Govern Local de l’Ajuntament de Palamós va aprovar dijous passat, l'adhesió del municipi a l'aliança “Educació360. Educació a temps complet”. Aquesta aliança educativa, promoguda per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, es va presentar a nivell de comarques gironines en una Jornada celebrada a Salt el mes d’abril passat, i des de la seva creació no ha deixat de sumar socis.

L’objectiu d’aquesta aliança és donar a l’educació una perspectiva global més enllà de la formació reglada, amb la implicació i la complicitat del conjunt de la societat. Aquest objectiu es fonamenta en el principi que l’educació en el temps del lleure i en els altres espais de la vida és part fonamental i decisiva en la qualitat de la formació de les persones.

L'educació més enllà de la formació reglada

Per això, Educació 360 proposa un canvi de concepte que situa la persona al centre del procés educatiu amb una mirada global i dins de la comunitat, el municipi i des de la proximitat. A partir d’aquesta adhesió, Palamós Ciutat Educadora treballarà durant els propers mesos per presentar i difondre aquesta nova iniciativa municipal als diferents agents implicats i a la societat en general.

Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós

Aquesta nova iniciativa educativa conflueix i es complementa en molts aspectes amb el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós, en marxa a la vila des de l’any 2009, com a resultat d’un ampli procés de debat i participació ciutadana que es va engegar a finals del 2007.

En el Projecte Educatiu de Ciutat, adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), s’especifiquen quins són els reptes del municipi en l'àmbit educatiu, s’hi defineixen uns eixos estratègics d’intervenció, amb uns objectius específics per a cadascun dels eixos i s’hi assenyalen unes propostes d’actuació, definint els reptes sobre els quals cal focalitzar l’acció educativa (la identitat i la singularitat, la participació ciutadana, o les infraestructures i equipaments). L'òrgan gestor del PEC és el Nucli Impulsor, format per ciutadans i representants d'entitats locals, mitjançant el qual es vetlla per a l'execució i desenvolupament de les propostes i que manté la dinàmica d’impuls i de generació d’idees del projecte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat