La plantilla de Palafrugell Gent Gran reclama que es respectin els seus drets de jubilació

Palafrugell

Data: 02/06/2021

Intervé: Rosa Moreno, portaveu Comitè d'empresa Palafrugell Gent Gran

Amenacen en portar les seves reivindicacions als Tribunals i lamenten que no tenen interlocució ni amb l'Ajuntament ni amb el SSIBE

El Comité d'Empresa de Palafrugell Gent Gran portarà la direcció als Tribunals si no es soluciona el cas de les jubilacions anticipades. En una roda de premsa davant el centre sociosanitari les representants de la plantilla han fet un crit d'alerta davant el que consideren ignoració a les seves demandes.

El conflicte laboral rau en les jubilacions anticipades denegades per la direcció. Segons expliquen el 2006 en el marc del pacte per la subrogació de la plantilla en la nova concessió del servei es preveia la jubilació parcial als 60 anys. Fins al moment 9 treballadores ho han fet però a la que li tocava aquest any se li ha denegat, argumentant falta de diners.

El Comitè d'Empresa entén que s'estan vulnerant els seus drets i a més, alerten que la jubilació parcial és una qüestió de justícia ja que a determinada edat no es pot garantir les condicions necessàries per oferir un bon servei.

En el manifest llegit davant l'entrada del centre sociosanitari també s'ha carregat contra la gestió privada d'un servei municipal. Creuen que retallant drets a la plantilla, es retalla qualitat del servei i per tant es juga amb la vida de les persones.

La protesta per la jubilació parcial no només va encaminada a garantir-la per la plantilla actual sinó també per la que entri a partir d'ara, ja que el Comitè d'Empresa sospita que es vol prescindir d'aquest dret adquirit en les futures contractacions.
Adverteixen que si no els fan cas prosseguiran amb les mobilitzacions i que ja estan treballant per portar el cas als Tribunals.

Els regidors de Ciutadans, Joan Farré; i de Palafrugell En Comú, Alfons Rius han volgut donar suport a la protesta com també ha tingut el recolzament del sindicat de l'esquerra independentista COS.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat