Increment de controls policials per evitar l'arribada a les segones residències

INTERVÉ: David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell

Interior ha apreciat que aquests dos darrers dies, en plena Setmana Santa, el trànsit ha augmentat entre un 4 i un 8% a les autopistes en direcció a les zones de segones residències. Tot i la preocupació evident entre els cossos policials la pregunta és si tota aquesta gent podrà arribar-hi. 

Coneixem el cas de Palafrugell. La policia local va augmentar els dispositius de control d'aquest tipus fa cosa d'una setmana especialment a les zones costeres del municipi. 

Per posar un exemple de les dificultats que es poden trobar els que volen arribar al seu apartament, xalet o casa a tocar de les platges de Palafrugell són molt gràfics els resultats numèrics del dispositiu del cap de setmana passat, amb l'arrencada de la Setmana Santa. Mossos i Policia Local, de forma cojunta, van aturar 400 vehicles i només 8 van ser identificats com a gent de segones residències que acabaven d'arribar. Tots ells van haver de tornar cap a casa amb la seva denúncia pertinent. 

Després d'uns primers dies de confinament més conflictius quant a desconeixement o incompliment de les normes, el cos policial palafrugellenc observa que ara més d'un 90% dels vehicles circulen  amb permís per a fer-ho. I si se'ls escapa algú que s'ha mogut de forma indeguda, sobretot en el mateix cas de les segones residències, el control social establert per la població de forma individual fa que els arribi informació útil.  

Altres municipis que també han anunciat que intensifiquen els controls aquests dies al Baix Empordà són Torroella i L'Estartit, Palamós o Santa Cristina d'Aro. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat