Joves participen al projecte europeu Y4 Green ERF

Palamós

Data: 18/04/2024

Una vintena d'alumnes del Centre de Noves Oportunitats de Palamós ha participat en el projecte europeu Youth for green Euro-Regio Future. L'objectiu és implicar als joves i conscienciar-los per reduir els residus i preservar els ecosistemes. En aquest sentit, han fet una excursió entorn del municipi i han participat en un debat per reflexionar i proposar iniciatives sobre el Pacte Verd Europeu.

Són una vintena d'alumnes del Centre de Noves Oportunitats de Palamós i estan atents a les instruccions per debatre sobre com aconseguir una Europa més verda. Durant aquests dies s'han realitzat diverses jornades de reflexió i debat sobre el Pacte Verd Europeu en diversos municipis de les comarques gironines. L'últim ha estat aquí a Palamós.

El projecte està adreçat als joves amb l'objectiu de promoure una Europa més verda a partir de la visibilització i comunicació d'accions relacionades amb el medi ambient. Durant tot el matí, els joves han fet un recorregut paisatgístic entre la vila marinera de Palamós i el paratge de Castell que els ha servit per reflexionar al voltant de cinc eixos sobre el que cal aplicar canvis per fer realitat aquesta transformació verda: habitatge, consum, alimentació, mobilitat i conservació de la natura. . En aquest sentit, després han realitzat un petit debat per aportar idees.

Aquests espais de debat són una iniciativa d'Europe Direct Girona i l'Euroregió Pirineus Mediterrània i s'emmarca dins del projecte YUTH Youth for Green Euro Regio Future. El projecte té un pressupost de 283.000 euros i està cofinançat, en un 80%, per la Unió Europea.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat