A finals del 2023 podrien començar les obres d'ampliació del CAP de Torroella de Montgrí

El Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí s'ampliarà, fins a quasi doblar l'actual superfície, i a més, incorporarà una base d'ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). El projecte es treballa en ambdues mans, entre el Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Girona i l'Ajuntament. La voluntat és adequar l'equipament a les necessitats actuals de la població i dels seus municipis circumdants.

Va començar a prestar assistència a mitjans del 2002 i, des de la seva obertura fins ara la població empadronada a Torroella de Montgrí ha crescut un 31,45%. Així mateix, les visites mèdiques al municipi s'han incrementat en un 44% des del 2003. Unes xifres que argumenten el projecte d'ampliació del seu Centre d'Atenció Primària, després de gairebé 20 anys en funcionament.

El ple municipal aprova una modificació de planejament
El consistori ha aprovat una modificació de planejament que "permetrà incrementar el sostre edificable". En aquest sentit, la qualificació urbanística del carrer Doctor Molinas passa de 'sistema d'equipaments' a 'sistema d'equipaments sanitari'. Amb el canvi de distintiu, l'actual superfície de 1.049 metres quadrats pot créixer fins als 2.250 projectats, dins la mateixa parcel·la.

En fase de redacció de l'avantprojecte constructiu
Tot i que el projecte recau en mans del Departament de Salut, s'ha teixit amb la col·laboració de l'Ajuntament. Paral·lelament a l'ampliació, també es contempla habilitar una base d'ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques. A hores d'ara, el conjunt de la remodelació es troba en fase de redacció de l'avantprojecte constructiu, i, segons el consistori, la maquinària pesant podria emprendre els primers treballs a finals del 2023.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat