Es consuma el desnonament de la família del carrer de l'Allada de Palamós

Es consuma el desnonament de la família del carrer de l'Allada de Palamós
Palamós

Data: 15/03/2019

Una família amb tres menors a càrrec ha estat desnonada aquest divendres després que el Jutjat de La Bisbal hagi desestimat la nul·litat de l'acció que els afectats van presentar dimecres, en el primer intent d'execució.

Amb aquest tràmit es pretenia poder anar enrere i tornar a celebrar un judici que l'afectat considera que no ha estat just perquè l'advocat contractat no havia realitzat la tasca encomanada. El jutge, segons ha informat oralment la comitiva judicial, no ha admès a tràmit la nul·litat d'actuacions i han procedit al llançament de l'habitatge on vivia la família, que ja havia retirat part dels seus objectes personals.

Dimecres la PAH es va mobilitzar

Dimecres la PAH es va mobilitzar per aturar el primer intent de desnonament d'una família amb tres fills menors a càrrec. Els propietaris de l'habitatge, una parella jubilada, van denunciar fa 6 mesos que l'inquilí no pagava el lloguer ni els gastos del pis com la llum o l'aigua des del desembre del 2017. Va celebrar-se el judici del cas i el llogater no va presentar-s'hi ja que era de viatge fora del país. El jutge va dictar sentència de desnonament per impagament.

Una comitiva judicial anava a principis de febrer a l'habitatge per executar la sentència i el llogater amb advocat particular va demanar les 3 setmanes legals que s'han de donar per abandonar l'habitatge. Avui després d'un mes i mig la comitiva judicial hi ha tornat i els llogaters seguien a l'habitatge i aquesta vegada sense advocat però amb el suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Conflicte entre particulars

El llogater va acudir a la PAH. La plataforma  admet que no ha fet tots els tràmits socials pertinents per trobar una solució al problema però també va carregar contra l'Ajuntament per desentendre's del cas, al ser un conflicte entre particulars.

L'advocada dels propietaris de l'habitatge, que viuen al mateix edifici que els inquilins, va confirmar a Televisió Costa Brava que a Serveis Socials de l'Ajuntament no els hi consta cap situació de vulnerabilitat en aquesta família per atorgar-los-hi ajudes socials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat