Centenars d'alumnes s'informen dels cicles formatius de la comarca gràcies al Tour KM0

El projecte Tour KM0 per informar sobre l'oferta d'estudis de formació professional s'ha realitzat aquest mes d'abril en diferents municipis del Baix Empordà. Els centres de la comarca que imparteixen els cicles han mostrat alguns dels seus estudis davant de centenars d'alumnes.

Alumnes de batxillerat i de quart d'ESO del Baix Empordà s'informen sobre els diferents cicles de formació professional de grau mitjà i superior que s'imparteixen a la comarca. Pregunten dubtes sobre com accedir-hi, sobre les matèries o les sortides professionals. La iniciativa Tour KM0 és precisament per això, perquè l'alumnat conegui totes les opcions de cicles que s'ofereixen al territori i pugui escollir el que més li convingui.

Des de l'Ajuntament donen suport a aquest tipus d'iniciatives de cinc centres de la comarca. Creuen important oferir més formació i informació per als joves.

Al Baix Empordà hi ha cicles d'administració, d'esports, d'educació infantil, d'instal·lacions elèctriques, estètica i perruqueria, d'informàtica, formació sanitària, entre molts altres. 

A l'Institut de Sant Feliu de Guíxols ofereixen vuit cicles i d'aquests els que tenen més inscrits són sobretot els destinats a l'administració, sanitat o comerç. Tot i això, asseguren que el territori demanen altres perfils també, com el de perruqueria o d'instal·lacions elèctriques. Empresaris es mostren interessats en aquests cicles per tal de poder acollir els estudiants en pràctiques i poder-los oferir més tard un contracte de treball.

El curs comença al setembre, però a partir de la setmana que ve ja es pot fer la preinscripció i de cara al juny la matrícula. Pel Guíxols Arena, on s'ha fet la trobada hi han passat uns 200 alumnes. Durant aquesta setmana la iniciativa també s'ha celebrat en altres municipis, a Torroella de Montgrí, Palafrugell, la Bisbal d'Empordà i Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat