La Bòbila de Palafrugell acull la IV Jornada Educació 360 amb entitats i alumnat locals

Palafrugell

Data: 15/04/2024

S'hi van poder veure estands d'entitats esportives com el Club de Vela Calella o el Tenis Palafrugell. També l'Aula de Teatre, la Biblioteca, l'Espai de Robòtica, de Música... i més. Enguany, com a novetat, la cita va incloure una activitat on l'alumnat del municipi havia de treballar en grup per proposar una nova activitat extraescolar.

Des de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Palafrugell es va organitzar la 4a edició de la Jornada anual d'Educació 360. Un projecte educatiu que roda per tot el món i que neix amb la intenció d'incentivar l'educació multidisciplinària fora de l'horari escolar.

L'esdeveniment, que va tenir lloc a La Bòbila de Palafrugell, consisteix en la trobada d'entitats locals que ofereixen formacions extraescolars i tot l'alumnat dels diferents centres d'educació secundària del municipi. Així, d'aquesta manera, tots i totes les alumnes d'arreu de Palafrugell poden veure en un mateix espai, quina és l'oferta d'activitats que tenen al municipi.

S'hi van poder veure estands d'entitats esportives com el Club de Vela Calella o el Tenis Palafrugell. També l'Aula de Teatre, la Biblioteca, l'Espai de Robòtica, de Música... i més. Al llarg de la jornada, després d'un discurs introductori, es van començar a acostar als estands per torns. Però d'altres van començar primer per una activitat nova d'enguany: Un qüestionari per conèixer quines activitats extraescolars realitzen aquests i aquestes joves, quines voldrien fer i, per quins motius no les fan. A més també d'inventar-se un extraescolar abans que acabi l'acte, amb la intenció que l'organització pugui nodrir-se de les seves idees.

Està demostrat que durant l'etapa de l'ESO la participació en aquests tipus d'activitats disminueix notablement, amb el greuge que això suposa per a la seva formació, les seves competències i habilitats i pel seu benestar emocional.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat