Sant Feliu perdrà una línia de P3 el curs que ve


Sant Feliu de Guíxols perdrà una línia de P3 pel curs 2019-2020. El Departament d'Educació ha notificat que el curs que ve l'escola Gaziel passarà a tenir només una línia de P3. La davallada demogràfica s'ha vist revertida amb un menor nombre d'inscripcions de nous alumnes en el primer curs d'infantil de cara el curs que ve. Amb les preinscripcions tancades i amb l'evident baixada del nombre d'alumnes preinscrits per la reculada de la natalitat, el departament ha decidit que l'escola Gaziel no tindria el P3 desdoblat. Des de l'Ajuntament lamenten que el Departament, a hores d'ara, encara no s'hi hagi posat en contacte. Consideren que ara era el moment de baixar les ràtios a les aules i oferir l'educació de qualitat que predica el departament.

DECLA Alcalde

Una notícia que ha caigut com un gerro d'aigua freda entre la comunitat educativa que ja s'està organitzant per futures mobilitzacions. Aquest dijous ja hi havia convocada una vaga en el sector de l'ensenyament que podria ser secundada en massa a la ciutat per mostrar el seu desacord davant la decisió de la reducció d'una línia a P3 ja que aquesta retallada la qualifiquen com una pèrdua de la qualitat educativa de Sant Feliu.

L'aturada d'aquest dijous 16 de maig arriba després que departament i sindicats no hagin arribat a cap acord per aconseguir millores en les condicions laborals dels mestres i professors del sistema públic. Els mestres reclamen una escola més inclusiva, una reducció de les ràtios i de les hores lectives. Algunes escoles de la ciutat ja han anunciat a través de les xarxes socials que donaran suport a aquesta vaga i es mobilitzaran per una millora del sistema d'ensenyament públic. 

Aquesta no és la primera vegada que el departament pretén retallar una línia de P3 en una escola de Sant Feliu. El mateix va passar el 2017 quan l'escola Baldiri, un centre d'alta complexitat, va aconseguir mantenir in extremis la segona línia. I aquest mateix curs 2018-2019  la Generalitat va tancar una línia de P4 a l'escola Cor de Maria.

La pèrdua de la línia, però, encara no és efectiva. El procés s'allargarà fins el 6 de juny que és la data límit que té Departament per convocar la Comissió de Garanties. De moment, Ajuntament i comunitat educativa intentaran fer pressió conjuntament i obrir un procés de negociació amb la intenció que la Generalitat valori les conseqüències que pot provocar aquesta decisió.

 


 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat