Reoberts els accessos als massissos de les Gavarres i Cadiretes

Reoberts els accessos als massissos de les Gavarres i Cadiretes
Baix Empordà

Data: 30/06/2019

El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha rebaixat del nivell 3 al nivell 2, el Pla Alfa; ha rebaixat també d'emergència a alerta el pla INFOCAT; i ha aixecat la prohibició de sega. El cos d'Agents Rurals ha informat que amb aquesta mesura s’aixequen les restriccions d'accés als massissos de les Gavarres i Cadiretes. El risc d’incendi, però, es manté elevat, per la qual cosa Protecció Civil insisteix en extremar molt les precaucions en totes les activitats que es realitzin a les zones de més risc.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin. L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.
 
Mentre es mantingui en alerta en Pla Infocat, es reforçarà la vigilància de prevenció d’incendis a les zones de més risc durant la sega per part del cos d’Agents Rurals, el Grup Especial en Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de les diverses zones.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat