La Policia Local impulsa nous serveis per ajudar a grups de risc

Palafrugell

Data: 27/01/2023

Els agents de Palafrugell han celebrat aquest divendres l'acte de commemoració del Patró de la Policia Local. Hi han assistit unes 250 persones, entre les quals també hi havia membres dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional. Durant l'acte, s'ha revelat que s'impulsarà una Oficina d'Atenció a la Víctima.

Aquest divendres 27 de gener s'ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell, l'acte oficial de commemoració del Patró de la Policia Local. Una vegada més, aquesta cita anual ha servit per reconèixer i remarcar la tasca que realitza el cos de seguretat local.

Durant el 2022, s'han fet un miler d'hores de patrullatge a peu pels diferents barris de la població. I s'han fet xerrades sobre civisme, convivència i drogues arribant a 1200 alumnes de 1r i 2n d'ESO. 

També des de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, la Policia Local ha tramitat 1130 denúncies, ha dut a terme 104 detencions, ha investigat a 119 persones i a emès 137 ordres judicials. 

Per altra banda, s'ha donat cobertura a 286 accidents, s'ha participat en 28 campanyes del servei català del trànsit en les que s'han fet 280 controls i s'han realitzat 154 denúncies per tinença de substàncies estupefaents gràcies a l'acompanyament de la unitat canina.


Tal com és habitual, al llarg de l'acte s'ha felicitat públicament a diversos agents del cos per la seva intervenció en actuacions al servei de la comunitat. També han estat reconeguts membres d'altres cossos de seguretat que han col·laborat amb la Policia Local, com els Bombers i els Mossos d'Esquadra.

Tot i que durant el 2022 la Unitat de Seguretat Ciutadana ha dut a terme una gran tasca preventiva a través de la cobertura de 16.025 serveis, dels quals s'han derivat un centenar de detinguts, per aquest any 2023 la Policia Local ha presentat dos dels seus principals objectius, que són establir una connexió més ràpida i directa entre la ciutadania i el cos policial, sobretot de cara als grups de risc. I també crear una Oficina d'Atenció a la Víctima de violència masclista.

Així, la Policia Local de Palafrugell creu que amb la posada en marxa de l'APP M-7, permetrà al cos donar una resposta molt més ràpida i eficient als ciutadans que necessitin ajuda dels seus serveis, concretament la gent de la tercera edat, i les dones víctimes de la violència de gènere.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat