Una dotzena d'escoles es beneficien del recurs A quin ritme es mou el peix que mengem

Palafrugell

Data: 08/06/2023

Una dotzena d'escoles de la comarca s'han beneficiat del recurs pedagògic "A quin ritme es mou el peix que mengem?" durant aquest curs escolar. Es tracta d'una actuació dins dels ajuts Galp Costa Brava 2022 del Consell Comarcal per potenciar el sector pesquer i el consum del peix. En aquest cas, alumnes de primària han treballat projectes vinculats a aquest tema.

Aquesta és la maleta pedagògica carregada de material perquè els alumnes de primer de Primària de les escoles del Baix Empordà puguin utilitzar per aprendre tot el que envolta el món del peix i el sector pesquer. Un recurs per abordar aspectes com el consum responsable del peix de proximitat o conscienciar sobre la sostenibilitat de l'entorn. L'actuació "A quin ritme es mou el peix que mengem?" s'emmarca dins dels ajuts del Galp Costa Brava 2022 del Consell Comarcal.

Una dotzena d'escoles de la comarca ja s'han beneficiat del recurs pedagògic durant aquest curs escolar. En aquesta escola de Palafrugell, per exemple, ensenyen als infants els tipus de xarxa per pescar, quines espècies poden trobar al mar de la Costa Brava o com arriba el peix del mar a la taula.

Els infants curiosos ja se saben de memòria els tipus de pesca que hi ha i els peixos que més els agraden.

Des del Consell Comarcal treballen en altres projectes per fomentar el peix. Ara han posat en marxa "Art de menjar peix" per continuar fomentant encara més el producte i el seu consum i l'ofici de pescar. En aquest sentit, ja s'han començat a fer activitats de sensibilització en les campanyes gastronòmiques sobre peix en diversos municipis. També està previst organitzar diversos tallers infantils de cuina, xarrades, entre altres accions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat