Ensenyament abordarà el 19N la problemàtica de Verges i Vall-Llobrega

Intervé: Martí Fonalleras, Delegat Territorial d'Ensenyament

El Departament d'Ensenyament abordarà el proper 19 de novembre la situació de les Escoles de Verges i Vall-Llobrega en unba reunió per decidir què es fa amb aquells centres educatius que arrosseguen dèficits importants d'infraestructures des de fa anys.

El director territorial d'Ensenyament, Martí Fonalleras, intentarà quadrar el cercle i dotar de màxima prioritat aquests dos centres educatius però adverteix que qualsevol resolució positiva per aquestes dues patates calantes que té damunt la taula passa per l'aprovació d'uns nous pressupostos.

El representant del departament d'ensenyament a la demarcació de Girona admet que el nombre de barracons que hi ha a les Comarques Gironines és preocupant i insinua que la solució podria passar per un pla de xoc extraordinari que elimini els mòduls prefabricats i impedeixi que se n'instal·lin de nous.

Decret de menjadors escolars al febrer

Pel que fa a una altra de les patates calentes d'ensenymaent, la de la gestió dels menjadors escolars, Fonalleras explica que l'esborrany de nou decret ja està fent. L'últim text legislatiu que regulava l'activitat és de fa 22 anys i ara se n'ha de fer un de nou. Les desavinences entre la comunitat educativa i ensenyament ha provocat queixes i protestes i des del Departament es confia en tenir publicat el decret a principis de l'any vinent.

Fonalleras garanteix la participació de les AMPAs en el seguiment i evaluació del servei i si s'escau, en la seva gestió via concurs públic, però creu que el nou decret ofereix millor seguretat i control en la gestió del diner públic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat